Kundecase: Vola A/S bruger Dell EqualLogic storage

Her er grunden til, at vi valgte Dell storage

Af Jacob Nielsen, it-chef, Vola

Der er flere årsager til, at Vola valgte OneHouse som storage leverandør på en Dell EqualLogic løsning. Overordnet set tror vi på Dell som en seriøs spiller med sult på storage markedet. Dette er jo et flueben, der skal vinges af for, at leverandøren er interessant.

Overbevisende og brugervenligt

Da vi sidste år kiggede på blade servere, var jeg forbi Dell ved Fisketorvet, og vi talte også om storage. Det lød til, at tankerne omkring EqualLogic var de rigtige, men vi var rigtig glade for vores daværende NetApp løsning, så på det tidspunkt virkede det logisk at vælge den igen.

I efteråret blev jeg inviteret til et Dell EqualLogic ”Hands-on seminar” i OneHouse i Svendborg, hvor der var mere fokus på egentlig demo end på PowerPoint slides. Dette var meget overbevisende, og brugerinterfacet så ud til at være brugervenligt. Samtidig er værktøjerne til at se den enkelte servers storagebelastning stærke og er løbende blevet brugt under tests.

Valgte Solid State Disk løsning

Vi lånte demo udstyr, som vi kunne teste i forskellige konfigurationer i eget miljø. Resultatet af dette var,  at vi valgte en ren Solid State Disk løsning til vore ERP systemer, en hybrid til de øvrige virtuelle servere og en billigere løsning til rene fildata.

På vores forrige løsning havde vi hidtil replikeret storage snapshots til et backup SAN på en anden lokation via fiber. Det er en løsning, vi har været meget tilfredse med. Dette har vi valgt at fortsætte med på EqualLogic løsningen. Det er en klar forenkling helt at kunne tage traditionel backup software ud af løsningen, da vi booter servere på SAN, og al data i forvejen er placeret i SAN’et.

En væsentlig pointe er også, at når High Performance disksystemet er 100 % baseret på SSD og ikke et traditionelt system med snurrende diske og cache (inkl. SSD cache), er systemet i stand til at håndtere store mængder skrivninger med fuld performance, hvor cache-baserede systemer er bedst egnede til opgaver, hvor læseandelen er større.

Økonomiske årsager

I slutningen af 2012 begyndte vi at forberede os på skift af vores SAN og var i dialog med NetApp Danmark omkring opgradering af platformen. Den samlede NetApp løsning havnede på en højere pris end Dell løsningen, samtidigt med at NetApps PAM cache ikke er egnet til store mængder skrivninger.

Er trygge ved OneHouse

Vores NetApp løsning bliver i forvejen supporteret af OneHouse i det daglige, så vi kender supportniveauet og -kvaliteten og er trygge ved at vælgeOneHouse som leverandør med Dell som underleverandør.

Tilgængeligheden til OneHouse er høj, og medarbejderne har særdeles god indsigt i vores øvrige systemer. Dette sammen med OneHouse’s holistiske tilgang til IT gør, at vi typisk bedre er i stand til at udnytte løsningerne optimalt. Vi har gennem tiden lavet mange spændende løsninger sammen. Løsninger som mit professionelle netværk ofte har været interesseret i og har brugt som reference ved nye løsninger.

Lysten og viljen til at gå den sidste meter

OneHouse har lysten og viljen til at gå den sidste meter for at udnytte løsninger maksimalt på baggrund af konkret viden og ikke formodninger.

Vi har i forbindelse med valget af storage virkelig grundigt testet de forskellige mulige setups. Samtidigt har vi testet ERP servere, der henholdsvis kører fysisk og virtuelt på identisk hardware. Derfor er valget af komponenter til den samlede løsning alene er baseret på evidens og ikke på formodninger omkring ydelse.