Netværksspecialist

En netværksspecialist er en person, der beskæftiger sig med computernetværk professionelt. Den generelle kategori af netværksspecialiserede fagfolk omfatter personer, der laver en masse forskelligt arbejde med forskellige netværkssystemer. Netværket er en vigtig del af informationsteknologien, som erhvervsledere og andre bør have viden om, for at drage fordel af et moderne hardware- og softwaresystem.

I et netværk, er forskellige arbejdsstationer forbundet med kabler eller trådløse systemer. Det giver dem mulighed for at kommunikere med hinanden, herunder en stor kapacitet af elektronisk post. Arbejdsstationerne er undertiden knyttet til datahåndteringshardware såsom servere, der har en stor mængde data, og distribuerer den efter behov til andre dele af netværket. Alle disse komplekse systemer kræver personale til at opretholde, vedligeholde og fejlfinde hele netværket for at sikre, at virksomheden altid har kapaciteten til at støtte det netværk, det har til formål at støtte.

En netværksspecialist er med til at skabe og vedligeholde disse komplekse systemer. I løbet af hans eller hendes job, vil de som netværksspecialister lære en masse om teknologier som Unix-operativsystem, der ofte bruges i netværksadministration, samt andre proprietære software-pakker. Netværksspecialister lærer også om de rigtige måder at oprette en server på, og hvordan man kan diagnosticere forskellige hardware- og softwareproblemer.

Netværksspecialister er dygtige i forskellige former for computer reparation og edb-vedligeholdelse. De er en vigtig tilføjelse til en it-afdeling, fordi de kan reagere hurtigt på forskellige netværksproblemer. Når en del af et netværk lider af en funktionsfejl, kan det skabe store problemer for en virksomhed meget hurtigt. Netværksspecialister kan tilkaldes, når ex en server har funktionsfejl og andre ansatte ikke er i stand til at erhverve det klient data, de har brug for, til at kunne gøre deres at arbejde. Hvis en virksomhed servicerer deres kunder med en server, kan problemet bliver et kundeservice problem, hvor fastsættelse af netværksproblemet hurtigt kan spare en virksomhed en masse tid og penge.

Virksomhedsledere forstår, hvordan de erfarne netværksspecialister kan føre til bedre kundefastholdelse, mere produktivitet og en bedre bundlinje for deres virksomheder. Netværksspecialister kan drage fordel af en to-årig eller fireårig grad i datalogi, og specialisering inden for netværksadministration er ofte endnu mere værdifuld for arbejdsgivere. Netværksspecialister kan også blive certificerede af forskellige uddannelsesudbydere for at fremvise deres erfaringer og færdigheder. At vide, hvordan man får de rette kvalifikationer til at blive en netværksspecialist vil hjælpe ambitiøse unge fagfolk til at blive værdifulde i dette område, og til at blive et meget vigtigt aktiv for en virksomhed.