SH Group bruger Ruckus

SH Group AS har fået et lynhurtigt trådløst netværk med Ruckus access points

I efteråret var medarbejderne hos SH Group AS blevet grundig trætte af det langsomme trådløse netværk i virksomheden. Derfor foreslog Peter Diget fra OneHouse IT-supporter Peter Johansen, at OneHouse kunne komme med et tilbud på et nyt trådløst netværk.

Peter Johansen godkendte en løsning baseret på seks Ruckus access points samt en PoE (Power over Ethernet) switch, hvor det ikke var nødvendigt at bruge strømforsyning. Backbone i installationen er en switch, der kan køre 1 Gb.

Peter Diget opsatte fire access points i virksomheden på Kuopiovej og to styk på Grønnemosevej hos SH Automation og Nadiro. Herefter programmerede han en zone director og satte de seks access points på nettet, så foretog de selv installationen. Peter satte alle virksomhedens mobiler på ét trådløst netværk og alle bærbare computer på et andet.

Resultatet er et yderst hurtigt netværk – 280 Mbit i sekundet, hvor normale access points har en tophastighed på 56 Mbit. Den store hastighed skyldes, at Peter Diget implementerede den såkaldte n-teknologi. Det nye trådløse netværk dækker hele virksomhedens område og alle bygninger på området.

Medarbejderne hos SH Group er godt tilfredse med det nye netværk.

 

 

Jens Schultz bruger Windows Server 2008 R2

Jens Schultz bruger Windows Server 2008 R2

Da kravene til de gamle servere blev for høje, valgte Jens Schultz A/S en Windows Server 2008 R2 løsning på to nye Dell servere med VMware ESX

I foråret 2012 blev det klart, at trælastfirmaet Jens Schultz var vokset ud af sin hidtidige Windows Server 2003 installation og sine fem år gamle servere. ”Det var især vores ERP-system ASPECT4, der krævede flere resurser og et nyt operativsystem,” fortæller it-ansvarlig Mikkel Sander Nielsen.

I samråd med Peter Diget og Jakob Friis-Nielsen fra OneHouse valgte Jens Schultz A/S at investere i  to nye Dell servere med Windows 2008 R2 Datacenter licenser samt en Dell SAN løsning.

En billig fornøjelse

”Det er en billig fornøjelse at opgradere til Windows Server 2008 R2, når man slipper for at købe licens. Vi kunne installere lige så mange Windows servere på ESX serverne, som vi ønskede,” siger Mikkel Sander Nielsen.

Peter Diget forberedte derefter installationen af de to nye servere, og en weekend i maj overførte Mikkel og Peter data fra de tre gamle servere til de to nye. Jens Schultz A/S anskaffede sig også Dell Equallogic SAN.

“Det gav mere plads og muligheder for failover, så serverne kan tage over fra hinanden,” forklarer Peter Diget. Virksomhedens Citrix-servere blev samtidig opgraderet til den nyeste version af XenApp, 6.5.

Mere luft i systemet

”Den nye platform bevirker, at vi har kunnet reducere antallet af Citrix servere fra seks til tre. Det betyder, at der er kommet mere luft, og at systemet er blevet mere overskueligt og enklere at vedligeholde,” siger Mikkel Sander Nielsen.

Hele installationen gik fint, bortset fra at en controller brændte af, fordi der blev for varmt i serverrummet. ”Det var heldigvis en redundant controller, og Dell gav en utroligt god service,” fortæller han. ”Da vi meldte fejlen om morgenen, gik der kun ganske få timer, inden UPS stod der med en ny controller.”

Efter installationen var der naturligvis en masse tilretninger. 98% af virksomhedens 80 brugere anvender tynde klienter, som det var en udfordring at få koblet op mod Citrix-serveren, fordi de rummede gamle versioner af software. Men efter at softwaren blev opgraderet til den nyeste version, var der ingen problemer.

Bedre udnyttelse af resurserne

Mikkel Sander Nielsen er godt tilfreds med den nye it-installation. ”Windows Server 2008 R2 giver en bedre udnyttelse af systemresurserne både omkring processor og RAM,” siger han. Han roser også samarbejdet med OneHouse: ”Når der har været nogle udfordringer, har Peter og jeg stukket hovederne sammen, og så har vi løst det.”

Jens Schultz bruger Citrix Secure Gateway