Ærø Redningskorps udskifter it-installation

Kurt Groth Hansen, Ærø Redningskorps, havde et gammelt anlæg med uundværlige DOS-programmer. OneHouse hjalp med at få DOS-programmerne over på en moderne installation

Kurt Groth Hansen, der driver Ærø Redningskorps, ville gerne have skiftet sin aldrende it-installation ud med nye maskiner, der kørte Windows 7. Men han tvivlede på, at det kunne lade sig gøre.

”Vi havde et gammelt anlæg med to DOS programmer, som vi ikke kan komme udenom,” forklarer han. ”Det ene program bliver brugt til kørselsrapportering, det andet er et kompasprogram. Vi tvivlede på, at de kunne arbejde sammen med Windows 7. Vores lokale edb-mand havde ikke mod på at gå ombord i det.”

Nyt anlæg og Office 365

Nogle uger senere kom Rocky Jespersen og hans kollega René Knudsen på besøg på Ærø. De fandt ud af, at DOS programmerne godt kunne køre på en Windows 7 32-bit.  Rocky Jespersen og René Knudsen tjekkede også alt it-udstyr og kom med et forslag til en fremtidig it-struktur for virksomheden.

Kurt Groth Hansen sagde ja tak til et nyt anlæg, der bestod af fem pc’er, en ny NAS med backup-løsning i stedet for Windows Server 2003, switche og to HP LaserJet printere i stedet for de gamle matrixprintere. Samtidig skiftede virksomheden til en Office 365 løsning.

Ordner det hele på skærmen

I januar-februar blev det nye it-anlæg sat op i Ærøskøbing. Alle fem pc’er blev skiftet på én dag. ”Det gik faktisk rigtig godt,” fortæller Kurt Groth Hansen. ”Rocky og René var rimeligt hurtige til at få systemet sat op og få sat sving i det.”

Kurt Groth Hansen er glad for sin nye it-installation: ”Systemet kører fint. Min kone og jeg skal jo lære det nye system at kende, og det tager sin tid, men er der problemer, så spørger jeg bare Rocky eller René. Fjernsupporten er fin, René kan sidde i Svendborg og ordne det hele på skærmen, og så får man det lavet her og nu, og det er jo fantastisk.”

Og de gamle DOS programmer kører stadig hos Ærø Redningskorps. ”De kan ikke køre så stærkt, men vi kan sagtens leve med det,” slutter Kurt Groth Hansen. ”Jeg har ikke fortrudt – jeg havde nok fået udskiftet systemet for mange år siden, hvis jeg havde vidst, at det var muligt.”

Ærø Redningskorps og Vognmandsforretning

  • privat virksomhed, har betjent Ærø siden 1928 med redningstjeneste, sygetransport, brandslukning og alle former for vognsmandskørsel
  • beskæftiger 16 medarbejdere og seks deltidsbrandmænd
  • råder over tre ambulancer og seks kranvogne